Med et fag-/svennebrev i bunnen og et mesterbrev på toppen blir du attraktiv i et arbeidsmarked som har et stort behov for denne type kompetanse. Vi har over 70 forskjellige fag du kan utdanne deg videre i etter fag-/svennebrevet. Med mesterutdanningen skaffer du deg en lederutdanning i faget. Den gjør deg godt forberedt til å etablere og drive din egen bedrift, eller til en karriere som leder i en større håndverksbedrift.

Mesterkvalifikasjonen er en av Norges mest etterspurte kompetanser

Mesterkvalifikasjonen er tredelt og består av fag- eller svennebrev i mesterfaget, praksis i faget og bestått mesterutdanning eller tilsvarende utdanning.

NHOs kompetansebarometer viser at 6 av 10 bedrifter har behov for kompetanse med mesterbrev. En undersøkelse foretatt av Norstat viser dessuten at flere enn 8 av 10 foretrekker å handle håndverkstjenester hos en mester eller mesterbedrift. Så hva venter du på? Har du fag- eller svennebrev er du klar for mesterutdanningen, som fint kan kombineres med jobb og familie.

Oversikt over mesterfag

I Lovdata finner man til enhver tid en oversikt over alle godkjente mesterfag… Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Se oversikt

Mestermerket gir konkurransefortrinn

Det er bare håndverkere godkjent av Mesterbrevnemnda som kan benytte mestermerket og mestertittelen. Tittelen og merket er en garanti for at arbeidet bygger på gode håndverkstradisjoner og er fagmessig utført, noe som gir deg et konkurransefortrinn sammenlignet med andre håndverksbedrifter.

Mesterbrevet er et bevis på solid fagkompetanse

Med mesterbrevet får du en kompetanse som gjør deg til en solid ressurs for bedriften og kundene dine. Du får også et av de kvalifikasjonsbevisene du trenger for at du eller bedriften kan søke om sentral godkjenning eller erklære ansvarsrett.

Mesterutdanningen kan tas flere steder

For å ta mesterutdanning må du ha fag- eller svennebrev i et mesterfag. Blimester.com, Folkeuniversitet og Norges mesterakademi tilbyr mesterutdanning, som gjennomføres på deltid og tar 1,5 til 2 år. Den er tilrettelagt for å tas i kombinasjon med full jobb.

Bli kjent med noen av våre mestere

Arnfinn Johnsen

Arnfinn Johnsen

Etter å ha portrettert norske gullvinnere i OL gjennom tretti år, ville fotografmester Arnfinn Johnsen fortelle en historie ingen hadde fortalt.

Les mer
Hussein El Haddaoui

Hussein El Haddaoui

Rørleggermesteren Hussein pusser opp bad hos kjendisene. Han er TV-kjendis selv og ble kåret til Norges hyggeligste håndverker i 2021. Han er også populær på Instagram.

Les mer
Kate Kippersund

Kate Kippersund

Konditormesteren som er kjent for å ta ekstremkakeoppdrag har ingen konkurrenter, verken i Bergen eller i Norge. Det er neppe noen som tør å ta opp konkurransen.

Les mer
Kim Domingos

Kim Domingos

Tømrermester Domingos hadde det tungt på skolen, men overrasket alle og tok mesterbrev. Nå lager Domingos TikTok-videoer med flere hundre tusen seere.

Les mer
Kirsten Marie Bråten Berg

Kirsten Marie Bråten Berg

Hun har tatt vare på norsk kulturarv hele livet. Nå håper sanger og mester Kirsten Marie Bråten Berg at sølvsmed-arven hennes videreføres.

Les mer
Mona Lund-Riise Løkting

Mona Lund-Riise Løkting

Bunadmesteren tok mesterbrevet da hun arbeidet på Husfliden på Lillehammer. Fra før hadde hun svennebrev som kjole- og draktsyer.

Les mer
Stian Christoffer Moen

Stian Christoffer Moen

Kokkmester Stian Cristoffer Moen er stolt av å være med i fellesskapet av internasjonale mesterkokker, et medlemskap som inspirerte han til å skrive kokeboken «Skikkelig mat».

Les mer
    Mesterbrevet er viktig. Det viser at du kan styre et firma, og så er det jo noe å skryte av. Som mester er du best. Det har vært hardt, men det er viktig å ha en mester i firmaet. Folk er veldig opptatt av at du er en mester.
    – Hussein El Haddaoui

    Nyhetssaker

    Styr unna konsulentbistand når du skal søke om mesterbrev

    Styr unna konsulentbistand når du skal søke om mesterbrev

    22. December 2024

    Les saken som avdekker en uheldig praksis ved utarbeidelse av realkompetansesøknader. Mesterbrevnemnda slår hardt ned på søknader hvor det er mistanke om juks og plagiat. Artikkelen i...

    Heidi Tveide slutter i Mesterbrevnemnda

    Heidi Tveide slutter i Mesterbrevnemnda

    15. October 2024

    Etter nesten seks år i Mesterbrevnemnda takker Tveide for seg. Heidi Tveide søker nye utfordringer og slutter i Mesterbrevnemnda. – Vi vil takke Heidi for hennes innsats som daglig leder gjennom...

    Folkeuniversitetets Fagskole viderefører mesterutdanningen

    Folkeuniversitetets Fagskole viderefører mesterutdanningen

    10. October 2024

    For knappe to uker siden ble det kjent at Folkeuniversitetet var konkurs. Folkeuniversitetet eide også Folkeuniversitetets Fagskole AS, men solgte fagskolen til Fagskolen Diakonova Holding AS før...

    På Mesterbrev | Mesterbrevnemnda sine nettsider blir det benyttet cookies/infokapsler. En informasjonskapsel - såkalt cookie - er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når nettsiden åpnes. Det gjør at vi bedre kan tilpasse sidene for hver enkelt bruker.

    Les mer