Kate Kippersund

– Det er viktig å vite at man ikke er utlært når man har fått fagbrevet som konditor. Selv har jeg tatt spesialutdanning i tillegg til fagbrevet og mesterbrevet, blant annet masterclass på Wilton School of Confectionary Art i Illinois. Man må være sulten på å lære for å bli god.

Fra cupcakes til signaturkaketårn

Kate fullførte drømmen om å bli konditormester etter en liten tur innom universitetet. Etter endt utdanning fikk hun tilbud om jobb som flyvertinne i SAS og reiste verden rundt, hvor hun etter hvert endte opp i Australia. Her ble hun virkelig inspirert og gikk på skole for å lære mer om kakedesign. Etter mange år med flyvninger, kom hun tilbake til Norge, ble mamma og fant tilbake til sin store bakelidenskap mens hun var i mammapermisjon. Hun fikk seg et kjøkken og bakte sine cupcakes som takket være jungeltelegrafen forsvant fortere enn hun klarte å bake nye. Så i 2011 startet hun det som nå er kjent som Flying Cakery.

Bli kjent med noen av våre mestere

Arnfinn Johnsen

Arnfinn Johnsen

Etter å ha portrettert norske gullvinnere i OL gjennom tretti år, ville fotografmester Arnfinn Johnsen fortelle en historie ingen hadde fortalt.

Les mer
Hussein El Haddaoui

Hussein El Haddaoui

Rørleggermesteren Hussein pusser opp bad hos kjendisene. Han er TV-kjendis selv og ble kåret til Norges hyggeligste håndverker i 2021. Han er også populær på Instagram.

Les mer
Kate Kippersund

Kate Kippersund

Konditormesteren som er kjent for å ta ekstremkakeoppdrag har ingen konkurrenter, verken i Bergen eller i Norge. Det er neppe noen som tør å ta opp konkurransen.

Les mer
Kim Domingos

Kim Domingos

Tømrermester Domingos hadde det tungt på skolen, men overrasket alle og tok mesterbrev. Nå lager Domingos TikTok-videoer med flere hundre tusen seere.

Les mer
Kirsten Marie Bråten Berg

Kirsten Marie Bråten Berg

Hun har tatt vare på norsk kulturarv hele livet. Nå håper sanger og mester Kirsten Marie Bråten Berg at sølvsmed-arven hennes videreføres.

Les mer
Mona Lund-Riise Løkting

Mona Lund-Riise Løkting

Bunadmesteren tok mesterbrevet da hun arbeidet på Husfliden på Lillehammer. Fra før hadde hun svennebrev som kjole- og draktsyer.

Les mer
Stian Christoffer Moen

Stian Christoffer Moen

Kokkmester Stian Cristoffer Moen er stolt av å være med i fellesskapet av internasjonale mesterkokker, et medlemskap som inspirerte han til å skrive kokeboken «Skikkelig mat».

Les mer

    På Mesterbrev | Mesterbrevnemnda sine nettsider blir det benyttet cookies/infokapsler. En informasjonskapsel - såkalt cookie - er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på brukerens datamaskin når nettsiden åpnes. Det gjør at vi bedre kan tilpasse sidene for hver enkelt bruker.

    Les mer